Sadrokartón- výborné a výhodné riešenie pre každého

Výrobné haly, obchodné centrá a hotely už dávnejšie prišli na to, že sadrokartón je pre úpravu stien najvhodnejším riešením. Podľa potreby a účelu môžeme vybrať rôzne druhy sadrokartónu, aby sme zabezpečili vhodný materiál pre priestory s vysokou vlhkosťou, zvýšenou hlučnosťou či splnili protipožiarne podmienky našich projektov.

Sadrokartón a podkrovné miestnosti, šikminy, sadrokartón a strešné okná
Sadrokartón si poradí ľahko s výzvami ako šikminy či oblúky. Bez problémov vyrieši nerovnosti a nepresnosti stien a stropov. Firma Axbau

Sadrokartón a jeho výhody

  • ľahké vyrovnanie stien
  • šetria čas i náklady
  • minimálne brúsenie
  • bez potreby stierkovania a omietok
  • nehorľavosť
  • klimaizácia miestností
Podzemné miestnosti vyžadujú použitie dosiek s vlastnosťami vhodnými pre zvýšenú vlhkosť. Bowlingové dráhy a iné miestnosti so zvýšenou hlučnosťou sa odhlučňujú akustickým sadrokartónom.

Sadrokartón- aký druh vybrať

Pri výbere druhu sadrokartónu sa rozhodujeme podľa účelu, ktorý majú spĺňať a projektu a miestnosti, do ktorej ho chceme montovať.

Projekt stavby nám určuje aké protipožiarne požiadavky musia jednotlivé steny, podlahy a stropy spĺňať. Každý certifikovaný výrobca uvádza mieru odolnosti voči požiaru dosiek v tabuľke, aby ste si mohli správne vybrať.

Druhým podstatným činiteľom je vlhkosť objektu alebo miestnosti. Pri objektoch so zvýšenou vlhkosťou vyberáme impregnované sadrokartónové dosky v kombinácii s potrebným stupňom protipožiarnej ochrany.

sadrokartón, sadrokartónové doskyimpregnované, protipožiarny sadrokartón
Rôzne farby sadrokartónových dosiek upozorňujú na vhodnosť ich použitia pre rôzne podmienky. Firma Axbau

Popri vlhkosti a protipožiarnej ochrane musíme brať do úvahy ešte potrebu odhlučnenia miestnosti. Najmä stropy, nad ktorými sa nachádza ďalšie poschodie, steny pri výťahoch, kúpelniach, hudobné miestnosti, miestnosti s domácim kinom, bowlingové dráhy a miestnosti s biliardom, šípkami, jedálne, reštaurácie a i. Odhlučňovacie sadrokartónové dosky lámu zvuk a vytvárajú odhlučnenie priestoru v podstatnej miere.

Sadrokartónový strop je ideálny pre odhlučnenie priestoru, a zároveň vytvorenie efektného dizajnového prvku s osvetlením. Firma Axbau

Aby sa dosky jednoducho rozoznávali, výrobcovia ich farebne odlišujú, aby nedošlo k zámene pri montáži.

Sadrokartón svojpomocne alebo sadrokartonárska firma

Pre skrášlenie svojho priestoru sadrokartónom môžete využiť sadrokartonársku firmu alebo skúsiť montáž sadrokartónu svojpomocne. K tomu vám môžu byť užitočné naše články:

Sadrokartonárska firma a ako si vybrať tú najlepšiu

Krásny sadrokartón svojpomocne s našimi tipmi

Hľadáte rýchlu spoľahlivú sadrokartonársku firmu s výhodnou cenou?

Zavolajte nám